Ensam i Stugan...

Eller ensam å ensam är jag väl inte riktigt. Vakthunden Wilmer & Sigge är ju här också.
Sigge somnade på 5 minuter när vi kom hem från middagen så han snusar gott fast Wilmer sitter i hallen och skäller till ibland... Marcus, jag o Lillen åkte hem vid halv nio o nu är han iväg för att hämta sina föräldrar... Jag är så himla ovan vid att vara själv så jag sitter och skrämmer upp mig, jättelarvigt... tvingar mig att kolla ut genom fönstren o ser framför mig skumma gubbar som trycker sig mot rutan... Psyco me... Man åker till Borgholm o tillbaka på mindre än 20 minuter så de är här närsomhelst, shit nu plingade det i mobilen o jag hoppade tre meter... Haha, Marcus skickade att jag skulle passa mig för skrot-Nisse...  en kuf som har en liten stuga här brevid å tydligen är inne på hem emellanåt... nu har han börjat samla på skrotbilar också ,lyckligtvis är det lite skog emellan som skymmer så vi slipper se skiten härifrån iallafall... helskum gubbe, nu känner jag mig betydligt lugnare... måste gå och sova snart, mina ögon går i kors..
Förresten har magen "ramlat" ner idag, eller sjunkit kanske man säger... hoppas att det inte är något på G, blir så nervös när jag tänker på det.. nervositet & skräckblandad förtjusning... Vi får väl se, kanske får tillbringa helgen på förlossningen i Kalmar... Nu hör jag bilen, skönt! Tack för sällskapet kära blogg, NattiNatti!


Ännu en dag i bilen..


Sigge i morse, bråttom in i bilen, livrädd att bli kvarglömd å så tankspridd som jag är just nu så är rädslan tyvärr inte helt obefogad... M håler på att bli galen på mig men det verkar som kroppen tar all energi så det blir liksom ingen kvar till huvet.. sen när bebis väl är ute så kan man inte tänka klart pga amningen.. gud, ibland undrar jag vad jag håller på med, näevars får väl se det  så här, vad ska jag skylla på sen??

Ett av alla osunda stopp längs vägen.. Nu längtar jag efter att damma av mitt 80-sidiga Anna Skipper recept-kompendium som ligger någonstans underst i skafferiet... hur man nu kan göra det.. men det ska bli härligt att äta lite bättre & kunna röra sig obehindrat, vet att jag tyckte det kändes underbart sist, bara man blir av med magen så känner man sig som värsta fräschingen ( tills man sen ser sig själv på kort å inser att man fortfarande har rätt mycket överflödigt å är sådär härligt lönnig....ska försöka undvika att fastna på kort i sommar å gå på känsla helt enkelt, så blir det nog bra!)

Stugan stod kvar!

Två små ben, fulla av Spring! han är så himla duktig i bilen, gnydde till 1 gång på hela resan lillkillen vår!
I bilen kom vi fram till vad bebis ska heta om det blir en pojke. Har inte haft något klockrent namn förut men nu har vi det, förstår bara inte varför jag inte kommit på det tidigare!
Snart ska vi bege oss till M:s släktingar i Borgholm & äta middag, ska bli kul å se hur de har fått det i sitt hus, ett gammalt supercharmigt trähus mitt i stan som de har totalrenoverat... men det blir nog en tidig kväll för mig, eftersom jag var uppe halv sex i morse börjar jag känna mig rätt så mör...
Ha en mysig Valborgsmässo-kväll, med eller utan eld..../ Kram

Godmorgon Valborgmässoafton!


Borgholms slott förra året, får se om det blir någon brasa ikväll..


Här vaknade en morgonpigg kille 05.30 å sen har det varit full fart!

Solig & varm onsdag i Linköping..


Lämnade Sigge hos gammelfarmor Carin några timmar medans vi var på stan, han stortrivdes å jag är så imponerad av hennes ork  energi å tålamod, världens piggaste 80-åring! jag hoppas att jag blir likadan när jag är 80...
Det var så skönt att ta en lunch å gå en sväng i affärer bara jag & Marcus, å härlig känsla att få längta lite efter älsklingen...

Tog en sväng förbi lägenheten oxå, nu längtar vi! ( bild tagen av GM )
Känns jättebra att vara här & att allt är löst, tom flyttgubbarna är bokade :-)
Tips om flyttstädfirma mottages tacksamt!


Nu har vi grillat gott ute på landet å jag känner i kroppen att det varit en lång dag..
M nattar plutten men jag tror att de just nu sover båda två.... kanske ska gå in o väcka honom...


Sol ute, sol inne, sol i sinne...



Tonfiskbaguette & god latte på Le pain Francais....

Kille på rymmen.... svårt att hinna vanka efter....

Farligt badsugen...

Två vildingar å en tjock mama...



Smart & gulligt att ha en skål Mariekex för uttråkade barn i kassan...
Gör att man kan ta ett par varv till bland underbart söta bebiskläder...
Tyvärr blev det inget handlat för nu känner jag att jag vill vänta å se vad det är först...


Men min väska låg kvar där på Zara å bara väntade på mig!
Härligt, jag börjar få hopp om livet!

Hemma efter HÄRLIG dag i Götet!

Jag älskar stan, det bara är ju så... det är ju där jag hör hemma, å  därför som jag känner det som jag tappat bort mig själv här uppe... det är inte jag å det borde jag ha kunnat räknat ut med... Nu ska vi äta så bilder från vår härliga dag kommer senare... kram

Nästan som fredag igen!



Denna vaxduk ( Green Gate? )  är jag på jakt efter...

Godmorgon Tisdag!
vi ( =Lillis) har sovit superbra, ingen hosta! (vad de än säger så tycker jag att hostmedicinen funkar..)känner att det kommer bli en bra dag idag! snart helg igen kan man säga så fredagskänslan har redan infunnit sig..
Imorgonbitti åker vi till Linköping för möte med banken sen stannar vi över natten & fortsätter till Öland på torsdag, Härligt!
Trodde inte att det skulle bli någon Valborg på Öland iår men när vi ändå var tvungna att åka till banken så är vi ju nästan halvvägs... Idag är planen Göteborg men innan dess måste jag få iordning på kaoset här hemma!

Dream sweet!

I lådan: Påslakan för dubbelsäng med volangkant uppsydd i egen produktion, 220 x 220 cm, 1 700 kr, Good morning company, rosa örngott Hartford check/stripe, 295 kr, Gant. På byrån fr v: Rullade påslakan för enkelsäng med blommor Porcelain flowers, 1 195 kr, Gant, och med 1700-talsblommor Alvine skön, 199 kr/set, Ikea. 
I högen t v: Rosarandigt örngott East Hampton stripe, 295 kr, Gant, ljusrosa lammullspläd Ullman, 900 kr, Himla, ljusrosarandigt bäckeböljapåslakan, 299 kr/set, Hemtex, rosa- och vitrandigt påslakan för enkelsäng East Hampton, 1 195 kr, Gant, dekorationskudde i siden, 890 kr, R.o.o.m. 
I högen t h: Ljusblått rutigt påslakan för enkelsäng, 800 kr, ljusblått randigt örngott, 300 kr, ljusblå ullpläd Ullman, 900 kr, allt från Himla. Blårandigt örngott Tribeca graphic print, 295 kr, Gant, blåblommigt örngott med rullat påslakan Alvine skön, 199 kr/set, Ikea, vitt örngott med engelsk spets, 40 x 40 cm, 275 kr, Good morning company, rullat rosa­rutigt påslakan för enkelsäng, 799 kr, Himla. Byrå privat.
NUU ska jag krypa ner i min sköna säng å hoppas på att få sova... hoppas också att dagen imorgon blir snäppet bättre än dagen idag å det är klart att den blir! Idag har vi inte gjort mycket... lekt i solen, gått promenad å varit på soptippen!
Kan det bli bättre... förståeligt att jag klagar på bristen av glam när jag hänger på tippen varje måndag... menmen.. jag kommer minnas det som en härlig tid! (????) Jag har iaf lärt mig mycket, borde göra en lista någon dag över allt innan jag glömmer bort det...

Mer Sms...

Sara Mankell & Caroline Lönn
Fick även ett sms av fina Caroline, I Miss U! När ska vi ses?
När jag ser bilder som denna slås jag av hur jag saknar Glam i mitt liv, känns som jag vadar runt i detta trista hus med blodpudding & bajsblöjor upp till knäna, näe, i sommar ska dessa mammakläder brännas på bål & jag ska dricka Rosa Champagne! Carro, kommer du förbi då?!
Lär ju behöva lite hjälp med styling efter 3 år i min bubbla.... å så kanske jag kan skjutsa dej på rosa faran ner till Harrys...( Glammigare än så blir det nog inte i Linkan.... men det kommer bli super!)

Taggande pip i tellen...

http://tonarsmorsa.se/2008/02/
"Kom igen FLODIS, bara 2 veckor kvar!"
härligt att vakna till ett sånt sms...
Tackar ödmjukast, puss på dej med lilla syster!
Ser en syn framför mig... hmmm det är novembergrått å trist, jag har nya snygga jeans å är sådär grymt full av energi, kanske tar dubbelvagnen å joggar bort till dig med frukost...inget stånk å stön, kanske lite nytt läppstift också som du kan få låna om du vill... förresten, jogga i jeans å läppstift, näe... verkar lite väl... har med mig jeans å läppstift för jag har lovat att följa med dej till Sibylla eftersom du skäms efter att ha varit där 2-3 ggr om dagen hela hösten....
 haha, get the pik?



Inte mycket till shopping...

Men en skön dag i Gbg har vi haft... var i 114 skoaffärer utan framgång, är kass när det gäller skor... skulle behöva en personal-shoe-shopper... kan komma hemdragandes med vad som helst, de ena fulare än de andra, så några skor blev det inte idag å tur var väl det kanske... däremot stod jag å höll i en underbar väska som jag borde ha köpt, så nu funderar jag på om jag inte ska ta en sväng till Gbg imorgon eller på tisdag, orkar jag det? buss å hela den biten...
jaja det måste jag väl klara.. är ju lite småjobbigt men kan inte sluta tänka på den... hmm
Kom iallafall ihåg att köpa ny ögonskugga, 2 st tillomed... en guld å en rosa från Make Up Store... storslaget!

Söndag 26/4

Febern är borta & hostan är lite bättre! Skönt som tusan. När jag tittade ut i morse slogs jag av hur grönt det är, så härligt, nästan försommarkänsla, finns det någon bättre årstid egentligen? Man blir liksom fylld av förväntan & allt känns så himla enkelt å skönt! Energin kommer tillbaka ( Kan även bero på järntabletterna, men det låter så trist...)
Det kan knappast finnas någon bättre tid att födas heller, komma ut till allt det här vackra!
Går här å nynnar "när Lillan kom till jorden, det var i maj när göken gol....."  nördigt va? Två veckor kvar nu!
(En liten parentes, varför i h-ete röstade de inte ut Christian igår när de hade chansen? retar ihjäl mig på karln)
Ha en skön Söndag! Vi ska ge oss ut å shoppa lite tror jag... behöver verkligen nya skor...


Sovmorgon, vad är det?

Underbar dag i Slottskogen!

Lillis har inte alls varit kry idag, måste vara den där öppna förskolans fel, alltid efter vi har varit där på onsdagen blir han dålig på fredagseftermiddagen.. men jag har inte riktigt velat inse det, men det måste vara så..
Blev rätt less imorse när han fortfarande hade lite feber & hostade hela tiden... stackars, det måste vara jättejobbigt...
Skulle haft mysigt middagsbesök av Zara & Markus men fick ställa in, vill ju inte smitta med envis hosta när Leon precis blivit av med sin.. visste inte vad vi skulle hitta på med dagen men bestämde oss för att lite frisk luft i Slottskogen inte kunde förvärra något å det var riktigt skönt att promenera i solen å äta glass...




Nu nattar M Sigge som har fått hostmedicin, hoppas det hjälper å att han kan sova inatt.
Snart Robinson! Igen, känns som att det var igår jag skrev det men det var ju redan en vecka sen...


Nej inte nu igen...

Lillis har varit lite hängig  idag, lite hostig å snorig, hoppas innerligt att han är bra imorgon, orkar inte med en inne-sjuk-helg nu igen... men kan tänka mig att det är tänder som spökar också, han har några riktiga baddare på gång å då brukar han bli lite kinkig. Nu sover han gott iallafall, jag kan inte hålla mig från att titta till honom var femte minut, när han är lite ynklig som nu skulle jag helst vilja ha honom sovande i en sele på min mage.Jag är också sjukt trött så någon värst sen kväll blir det inte här i stugan, ska se vem Carina flyttar in hos ikväll å sen är det nog nattinatti!

Soft morgon!

Här har vi haft slapparförmiddag... Jätteskönt men nu måste vi ut i solen!
Har tvättat alla små söta bebiskläder, hänger nu ute på tork... måste ta en sväng på stan snart å köpa några nya myskläder, amningsbh:ar & tofflor till mig själv att packa ner i
väskan..

Klätterapan måste luftas...

Inspiration...




Sitter & försöker få lite känslor för hur jag vill ha vårt nya sovrum... hittills har vi haft väldigt mycket New England så jag tror att jag ska vila lite ifrån det ett tag, men helt hur jag vill ha det vet jag inte riktigt ännu... Det bästa av allt är att alla väggar i hela lägenheten är kritvita & så är det samma fina golv överallt så förutsättningarna är väldigt goda...
Det enda som jag inte är riktigt nöjd med är köksluckorna... någon slags ekfanér,  kanske går att sälja på blocket?
Fast vi tar det nog lite lugnt med de...

Soffläge...

Det värker & molar i hela kroppen, antar att det är förberedelse för vad som väntar ihop med att jag nog inte orkar hålla på så mycket som jag gör, kroppen säger ifrån helt enkelt.. men att lyfta upp å ner Lillis på skötbord, i vagn, gungor, rutchkana etc känns inte som något jag kan sluta med så det blir nog prommisarna som får stryka på foten nu den sista tiden... det är nu man ännu mer ser fram emot att komma hem till slätten... där finns inte såna här backar som vi har här...Vi får leka på tomten & på närmsta lekplatsen helt enkelt... sen är det ju fredag imorgon = nästan helg å Marcus hemma ett par dagar... skönt! Alla påpekar hela tiden hur jobbigt det kommer bli när bebis kommer men jag ser det som en befrielse från den här tunga kroppen, å blir det en liten sjusovare som Sigge var så kommer det absolut inte bli några problem... Jag är så NYFIKEN! Vem är du därinne? Är du en kopia av din underbara brorsa eller är du en helt egen liten varelse, kanske lång å smal å utan hår o med ögon som såsmåningom blir gröna, inte blå..... ja du vi får snart se....

Lära mig njuta av det som är NU!

Är något jag måste göra, här skiner solen för fullt, det är riktigt varmt!, fåglarna kvittrar å jag har ätit godaste lunchen på väldigt länge, unnade mig att köpa med dagens hem ifrån affären, (pannbiff, potatis lingon, sås & fräsch sallad) som jag ätit i lugn å ro eftersom Lillis brann av i vagnen.
Vi har lekt vid campingen med Zara å Leon på förmiddagen, eller barnen har lekt, vi fikade..
Allt är jättehärligt!
men jag känner att jag inte tar vara på det utan bara ser ett par veckor framåt..
Å då kanske jag ser tillbaka på nu, å tänker att det var så mysigt när jag hade ordentligt med tid att mysa bara med Sigge...
Varför då egentligen? det ska jag ändra på!

Så nu efter att jag skrev ner det känner jag mig plötsligt tacksammare & gladare...
Bloggterapi är snart ett begrepp...


"Visst är det mål och mening med vår färd, men det är vägen som är mödan värd"

Karin Boye



 


Thursday again!

"Jag skulle gilla morgnar bättre om de började senare"

av Okänd (funnet i en veckotidning)


Hoho...

En soffa fattigare & snart ekar det i huset... näevars faktum är att det blev riktigt fint..


Ett annat faktum är att man med en riktigt bra kamera kan ta så här fina kort!
Zara mailade över dessa superfina, man kan liksom fånga bilden på ett helt annat sätt...
Tack snälla gulliga du!

Njuta lugnet...

Efter mycket bus , sång & lek i kyrkan sover Lilleman som en gris å jag kan äntligen lägga mig i soffan med senaste mama... det var nog sista gången på Öppna förskolan här i Myggenäs... får kolla upp vad det finns för aktiviteter i Lambo... spännande, snart börjar vi en helt ny tid i vår lilla familjs liv....

Grattis Snorko! ( eller vem var vem?)


Hoppas du får en mysig födelsedag idag! hoppas också att ni är hemma nästa söndag för i såna fall tittar vi förbi en sväng.. Stor kram från oss!


Stressig morgon..


När man har varit hemma så länge som jag varit så blir det lätt lite stressigt så fort man har en tid å passa...
Morgonen gick i en rasande fart å strax efter nio var vi efter mycket om o men påväg till Zara där jag lämnade Sigge för att jag & Marcus skulle kunna åka själva upp till NÄL & träffa förlossningsläkaren. Vi hade ett jättebra samtal med en läkare som var med oss när Sixten föddes & kom fram till att om ingen bebis kommit den tionde maj så blir det ett planerat kejsarsnitt måndagen den elfte.. precis så som jag ville, så det känns verkligen hur bra som helst, härlig känsla när man får som man vill! På Märtha-dagen dessutom, det skulle ju vara passande...
Himla skönt också att det gick så bra att lämna Sigge hos Zara & Leon, han tyckte nog bara att det var jätteroligt, nu sover han som en stock!

Allt bra med bebis...

Det var som jag trodde, magen hade växt ordentligt.. ojojoj det är ändå några veckor kvar, jag kommer bli som en jätteballong, känner att benen börjar svullna lite nu med å tänk om jag går över, då kan det vara upp till 5 veckor kvar...
Men men, max 5 veckor till i denna jättekropp! det kommer gå undan ändå, jag tror faktiskt det.. har ju lite å pyssla med under tiden, packning & grejer...

Satte ut lite möbler på Blocket igårkväll & min telefon ringer konstant. Marcus bästa vän ( hans soffa) är till salu & folk är som tokiga, jag var nog lite mesig med priset, som folk ringer borde jag lagt på minst 500 till, men hade inte hjärta till det eftersom vi nästan bott i den där soffan de senaste tre åren... det kommer en tjej o hämtar den på onsdag, bara att slippa släpa på den genom sverige känns skönt, sen är det faktiskt den skönaste soffa jag vet så sakna den en aning kommer jag säkert göra. Marcus kommer gråta när den åker, han kanske får gå hemifrån... men i vilket fall är den alldeles för stor o klumpig å i min smak lite för modern å beige för att få följa med till nya hemmet... näe vitt ska det va...
Min gamla vita Ektorp-klassiker åker fram igen, kanske med en ny klädsel å någon sorts fotpall... vi får se, den ska vi ha tills jag någon gång i framtiden köper min efterlängtade Howard... började spara för ett par år sedan men när jag kommit halvvägs tröttnade jag å köpte kläder för pengarna... smart..
Hade en rolig finländska här på eftermiddagen som hade i förälskat sig i min mammas gamla korgfåtölj å var överlycklig över fyndet, i annonsen skrev jag att den var väldigt exklusiv å det gick hem... hon berättade hur hon hade haft sitt vardagsrum inrett i rött o blått tidigare men nu hade lust att byta ut allt till lite mer "brasilianskt", (jag undrar om mamma tänkte likadant när hon köpte den haha ) fick en känsla av att det inte var första gången... gubben som var med henne såg måttligt road ut... haha, Blocket skapar många roliga möten, det borde vara deras slogan..
Fast det är ju faktiskt lite kul, när jag sålde Buggaboon i februari kom ett jättegulligt par å köpte den, där killen var uppvuxen i Härnösand... det är ju faktiskt lite konstigt...


Den "brasilianska" totalt osittvänliga fåtöljen...

Lillis utslagen av att gå i affärer..

Men vaknade till å hade grymt med energi så efter en spontanfika
med Anna & Emil fick vi gå till lekparken en stund

Lite shopping blev det... måste ju iaf ha ngt rosa till bebis, det kan ju faktiskt vara en tjej...


Måndag!

Godmorgon måndag! Här har vi ätit precis ätit frukost, nu bad sen blir det nog lunch på torget innan mvc, måste komma hemifrån snart känner jag.. måste också komma ihåg att gå till apoteket & köpa järntabletter, har klarat mig hittills men nu behöver jag lite hjälp mot tröttheten känner jag.. 


Mvc

 
 

Imorgon är det dags att gå till barnmorskan igen, men nu är jag inte orolig, hon kan omöjligt säga att magen inte växt sen sist... den känns enorm!! sista veckan har den bara svällt som en ballong som man inte trodde kunde bli större...
Tror  att det är någon därinne som jäser & har det gott! hoppas bara att vi inte måste tvinga ut den, att få förlossningen igångsatt slipper jag mer än gärna, drömmen är att den pluppar ut snabbt & smidigt senast den tionde maj eller ett planerat snitt den elfte...

Låång dag..

Tycker att dagarna blir så himla långa nu, ljuset får mig inte riktigt att hänga med, nu är det ju kväll men jag har fortfarande eftermiddagskänsla..
Mamma & pappa åkte härifrån med en fullpackad bil vid tretiden å sen har familjen som köpt vårt hus varit här å tittat igen, de ville visa sina nyfikna barn. Världens mysigaste familj med ett gäng supergulliga ungar! Grymt väluppfostrade & artiga, "-Åh, är det verkligen sant att vi ska få bo här!"var det en av dem som sa, så himla söt!
Jag tror verkligen att de kommer trivas superbra & grannarna borde bli jätteglada. Nu kommer det bli lite liv & rörelse på gatan
iallafall de helger då de har hela sin familj samlad. Näe som sagt, grannarna borde vara glada att vi tråkmånsar som helst åker härifrån så fort vi får chansen byts ut mot ett gäng glada supersociala människor som verkligen vill bo här,
det kommer bli kanon, jag är helt övertygad!


Mamma & Sixten tidigare idag

Time flies!


Lillis i mormors knä för exakt 1 år sedan....
så lik farmor på den här bilden! ( å pappa givetvis..)

Idag..

Godmorgon söndag, idag är solen inte här, än iallafall, hoppas den dyker upp framåt dagen
här har vi inga speciella planer, kanske en promis neråt campingen å
så småningom dyker väl pappsen upp också, å innan de åker ska vi packa in så mycket vi kan i deras bil...
skönt att göra något som påminner om att vi är påväg...

Grillpremiär!



Jag, mamma, Marcus & Sigge har precis ätit årets första grillmiddag....
Pappa har varit på Olympiatravet med sin kusin & nu sitter de nog på någon pub i stan å dricker öl, någon vinst verkar det iaf inte blivit å det var ju synd eftersom jag o mamma hittade en hel del på stan som vi hade kunnat tänkt oss...

Nu: Robinson! trodde inte att jag skulle fastna en gång till men det verkar inte bättre... Kram

Härlig dag i Gbg!


Svårt att förstå att allt är påväg att slå ut!


God lunch på salladsbaren, årets första utomhus, superhärligt &  roligt att bara sitta ute & titta på folk...

Riktigt varmt & skönt i solen

Mamma jagar...


Vi önskar mysig fredagskväll...


här ifrån köket där M skalar räkor till smarriga smörgåsar som mormor/morfar ska bjudas på när de ramlar in nångång efter nio... Sigge han diskar han....

Playtime!


Tog en sväng ner till campingen med  Zara & Leon, jättemysigt & skönt att låta de små leka av sig ordentligt,
När vi kom hem var Sigge så trött att jag inte fick i honom lunch, så det blev en flarra & nu sover han som en liten gris....

Sigge med Tjörnbron i bakgrunden, Leon som slappar å sötingar in action...

Vackert!
Tack Zara & Leon för en mysig förmiddag!

Tårarna trillar...

http://www.alltforforaldrar.se/vimmelmamman//
Ibland behöver man få lite perspektiv på saker, enligt min sedvanliga morgonbloggrutin kikade jag in hos Vimmelmamman för att se hur det gått, om cancerbeskedet hon fick igår var negativt eller positivt... det finns ingen blogg som berör mig så mycket som just hennes... hon skriver så otroligt fint , tänkvärt & vardagligt!
Lev nu & uppskatta det lilla, ingen vet vad som händer imorgon...

TGIF!


Tur att solen strålar & det är en fantastiskt fin morgon för annars hade jag inte orkat mig ur sängen än på flera timmar, hur mycket kaffe jag än hade druckit. Ransonen på 3 koppar/dag är redan klar.... undrar om det är skadligt med så mycket koffen på en gång,kan ju kanske slopa 1 1/2 liters colan till lunch... skoja bara, har inget colasug men har hört många som haft det.. har faktiskt inga konstiga crawings alls... det skulle vara daimglass då... förra veckan åt jag det 6 ggr men det bara blev så... svägerska- Sara skrattade när jag sa det eftersom de bjöd just på daimglass till dessert på långfredagen.. å igår när vi var å handlade tänkte jag slänga med lite till helgen men M satte stopp... blev hallon sorbet istället, det kanske var en pik... hehe. Angående denna trötthet så kommer den sig av att Lillis sov jätteoroligt efter kl 04
å innan dess låg han o sparkade mig hela natten... å så en som ligger å sparkar inifrån hela natten... rätt så häftigt egentligen. De där mornarna som man kunde stanna hemma & sova till tio-tolv känns fruktansvärt avlägsna, jag minns dem inte ens men face fact, hur roligt var det egentligen? Nu ska jag ta ytterst lite kaffe till, å sen bli pigg!! måste damma av lite inför besök i helgen, mamma & pappa kommer ner & jag hoppas verkligen att vädret håller i sig så vi kan ha grillpremiär!

/På tal om något helt annat så hoppas jag att ni där uppe i Härnösand har piggnat till från magsjukan, usch!
Vad kom den ifrån? Vi borde väl inte smitta längre... hmm skönt att den inte bröt ut under påsken iaf.. kram/

Varmt!


Nu åker utemöblerna fram!

Sigge sparkar boll för första gången.... har bara kastat hittills... stort... :-)

Godmorgon torsdag!


lexington spring 09 bed.JPG
Soligt & skönt å redan torsdag! snart helg igen! ska rensa ut garderoberna idag & kanske packa en låda...

Längtan efter badkar...


Om jag fick välja så skulle det bli ett sånt här till nya lägenheten...
Det kommer inte finnas badkar när vi flyttar in men plats finns så vi får sätta in det själva.
Grymt efterlängtat! älskar att bada ( å det verkar ju fler i familjen göra...) när jag bodde i min lilla andrahandslägenhet vid
Mariaplan badade jag varje morgon innan jobbet, finns ju inget skönare sätt att vakna på... morgonkaffe i ett skumbad... mmmm vad jag längtar... men det blir nog ett som det här nedanför, känns lite mer rätt i pris.... men visst är det fint! Surfar runt & letar saker som vi kommer behöva införskaffa, tyvärr är det inte så mycket, borde snarare bestämma vad som kan gallras bort utan alltför mycket sorg... som mitt skrivbord tillexempel, kommer aldrig få plats men försöka ska jag... älskar det & var pank i flera månader efter att jag köpt det... ( det var många år sedan, nu är jag mycket mognare...eller , det är jag inte men jag spelar....) Bebben får nog ha det i sitt minirum, mysigt, en spjälsäng & ett gigantiskt skrivbord ...kanske kan kompensera med en "fräck" fondvägg eller hoppas på att det blir ett litet pluggo som kommer ut med glajerna på sniskan...


Sigge-bus....


Sigge var visst på badhumör idag... först badade han imorse när jag duschade, sen har han börjat med en dålig ovana att sticka ner handen i blöjan å det är ju inte så mysigt om han just då råkat bajsa, så då blev det bad igen, sen när vi båda var redo att gå ut, jag var helt klar å han skulle bara får en tröja till sina nya rentvättade jeans, då hann jag inte stoppa honom innan han var tillbaks i baljan igen... tur att man inte har måsten eller tider att passa... å jag får ju nästan andnöd av att stå böjd & kramp av att sitta på knä så jag var helt slut när vi väl kom utanför dörren... men han var så lycklig där han satt så jag lät honom leka ett tag...

Nybadad, insmord & klädd... igen....

Just nu, välling & banan efter en lång välbehövlig nap för oss båda....

Besöksrekord!

Igår hade jag besöksrekord här på bloggen! Jättekul! blir så himla glad över att det finns några därute som tittar in!
Även om jag mest skriver för min egen skull så blir jag jätterörd & tacksam! KRAM

Onsdag 15:e April


Godmorgon! har så himla svårt att somna om nuförtiden... Sigge vaknade 05.30 & fick välling sen vände han sig mot Marcus o somnade igen, nu ligger han nästan på honom & snarkar å det är det sötaste jag vet.. mina två snarkande älsklingar som jag skulle göra vadsomhelst för! Jag ligger bara vaken medans tankarna snurrar & Lillen i magen buffar o bökar, rätt var det är så vänder den sig så man tror att hela magen ska spricka... det är så skum känsla! Jag hopppas att den mår bra därinne & att den växer som den ska... barnmorskan blev lite orolig för det eftersom kurvan planat ut & har magen inte växt på måndag så blir det ett tillväxtultraljud för att kolla...det kan också vara så att olika barnmorskor mäter lite olika ,vi får se på måndag, skulle vilja att det var idag...


Skäl att fira!


Jag tror att det är dags för tårta igen! å champagne.... fast mest tårta för min del...
För nu är huset sålt! å vi har skickat in avtalet för nya lägenheten! HurraHurraHurra, Bättre kan det inte bli!!
Känns overkligt & Underbart!


Lillis saknar Norrland...



Sigge verkar inte helt nöjd med att vara hemma igen... vart tog alla roliga polare vägen??
Han har dragit fram som en orkan & röjt fram allt överallt i hela huset.....
Jag förstår honom... känner ungefär likadant själv... imorgon får vi hitta på något!!

Hemma igen!


Nu är vi hemma igen, bilresan igår gick bra men det var mycket trafik så lite läskigt är det allt emellanåt...
Man förstår verkligen hur långt man åker när man tittar ut genom bilfönstret, Vi åkte från ett vintrigt Härnösand med 2-3 grader i luften & väl hemma var gräset grönt på sina ställen & vissa träd utslagna & ljummet i luften fast klockan var efter 19! Det har sina för -och nackdelar var man bor någonstans, däruppe har det ju varit en fantastisk vinter med massor med snö medans det här bara varit slask & grått.. men nu är man sugen på vår!... å idag lyser solen!


Här hemma blir det nog inte så mycket gjort idag, jag tvättar & plockar lite, försöker få liv i mina döda rosor...Men en promis lite senare känns som ett måste...  om jag orkar med denna mage, är mindre än en månad kvar nu.... men jag är inställd på att det säkert går över tiden, gör det inte det så får jag nog en chock...


Skön Söndag!

Är så irriterad på mig själv att jag glömde laddaren till kamerabatteriet, så de sista dagarna har jag inte tagit en enda bild.. får be Emelie skicka några till mig sen.... hon är jätteduktig & har en riktigt bra kamera, jag är grymt sugen på att köpa ny. Skulle behöva en ny dator också... En liten smidig i fin färg skulle vara perfekt...
Nu väntar vi fikabesök, Marcus kompis Anders & hans tjej ska komma förbi en sväng.
I eftermiddag blir det födelsedagsmiddag för Emelie & ikväll ska vi tjejer gå å se "Män som hatar kvinnor", har inte varit på bio sen i somras så det ska bli himla kul! I brist på  nya bilder hittade jag några gamla godingar från förra året...



Glad Påsk!

bunny cake
Här har dagen varit lugn, vi var nere & gratulerade Marcus syster imorse som fyller 20 idag
men annars har vi bara tagit det lugnt. Nu förbereds påskbjudning & släkten ramlar
 nog in här snart skulle jag tro... Vi önskar en mysig påskafton här ifrån Härnösand!

Middag hos Sara & Fredde

Nu är vi hemma efter en supergod middag på Kempevägen.
Sigge sover som en klubbad säl & Marcus tog en sväng ut på krogen med sin bror.
Vi har verkligen haft en riktigt härlig dag!

Det blir mycket paket när man inte setts på länge... julklappar, födelsedagspresenter & påskägg...

Söta små kusiner i likadana tröjor...


Solig Långfredag på Norrlandskusten


Korvgrillning i solen med kusinerna, faster, Wilmer & farmor å  farfar, Mysigt!

Vintrigt & Vackert, här har våren inte kommit så långt ännu men i solen
var det riktigt varmt & skönt..




Duktig kille!



Resan gick otroligt bra, vi kom inte iväg förrän vid halv elva på fm men kvart i nio på
kvällen var vi framme... en lunch på Rasta nånstans innan Örebro, ett snabbt blöjbyte
i bagaget mellan Sala & Gävle & ett McDonalds stopp i Söderhamn, vi körde på bra
helt enkelt & Lillisen finner sig i att sitta där han sitter, han är väl van helt enkelt, han vet
att det inte är någon idé å gnälla.... man blir imponerad av hans tålamod när man vet hur
svårt han har att sitta still annars...

Men det var skönt att komma fram, få duscha å leka av sig lite med Wilmer...


Godkväll!


Känner att jag börjar få koll på allt inför morgondagen. 10 timmar i bilen känns alltid lite motigt
innan men alla gånger hittills har det gått jättebra så det gör det säkert imorgon också.
Blir Lillis kinkig så får vi stanna mycket på vägen, svårare än så är det inte.. ska bli himla mysigt att
träffa alla, nu var det snart ett halvår sen sist vi var uppe... undra om det är snö & kallt? bäst att sätta
tillbaka fodret i jackan, fast då blir den nog svårknäppt... å lillemans overall får vi inte glömma...

Äta själv (med sked)


Ville bara visa Calle-Kusin att Sigge har slutat äta med händerna...

Fredagsonsdag!


Godmorgon! idag verkar solen vara någon annanstans men det gör inte så mycket,
här är det städ/tvätt/packning & paketinslagning som gäller denna förmiddag!
Just nu känns det som man inte gör annat än städar, bäst att passa på även med det,
sen kanske jag får vänja mig vid lite stök... man får akta sig så att man inte "städar bort trivseln"
som farmor alltid säger att farfar sa till henne en gång å det tog hon verkligen hårt...
hon är för söt lilla farmor....

Vill ha!

Plåtburk med bärhandtag för Diskmedel, Turkos

Plåtburk med bärhandtag för Tvättmedel, Vit
Dessa skulle jag också gärna klicka hem...
Oroligt charmiga... finns på Inreda.com

Noshörning eller Get? det är frågan...


Dessa är så otroligt söta, men svårt att bestämma vilken av dem jag vill ha till lillgubbens
nya rum....hmmmm

Kalas

Efter Mvc & lunch på Fregatten med Zara & Leon
( världens snällaste Zara som skjutsar in mig till Mvc ibland..)Kommer sakna henne!
var det raka vägen till Emil som fyller 1 år idag, god tårta & lek bjöds det på där..

Födelsedagsbarnet

Emil får hjälp att öppna presenterna

Full fart!

Tack Anna för en mysig eftermiddag!


Godmorgon tisdag!

Förstora bild...
Här är vi pigga & utvilade, har sovit som stockar sen 21.30 igår.. skönt!
Nu ska lillis bada o om några timmar ska vi in till Mvc för kontroll, ska få
en ny barnmorska idag, känns tråkigt för Helén som jag hade innan var
verkligen supergullig & inte sådär flummig som de flesta barnmorskor har
en tendens att vara, jättetrist...
men men hoppas att den nya är bra & att jag slipper tjata om förlossningen
med Sigge en gång till... det blir något tjatigt, hoppas hon har läst journalen
innan... har liksom inte behov av att älta den men alla tycker att "det är så viktigt att bearbeta...blablabla..."
det är klart att det är men att sitta & tjata om den med tusen olika människor som hummar förstående &
ser heliga ut, det orkar jag inte om det inte leder till något som underlättar min oro inför nästa....


Mammas lilla hjälpreda!


hjälper till med kalopsen!

Påskveckan är här!


När man går hemma såhär så märker man inte så mycket av det, man får pynta & pyssla så gott man kan för att få känsla... det blir mysigt sen när barnen blir lite större, då blir alla högtider lite mer påtagliga...
Här lyser solen idag igen & jag ser över Sigges första bebiskläder, ser att det behövs handlas lite... alla är brunmurriga & inte alls vårfina.... Hans kläder köpte jag ju under hösten innan han kom så de är väldigt höstiga...
Vill ha mer vitt! ( å kanske lite turkost & kanske lite rosa... beroende på....)

ZZzzzzz....

Trött, trött trött har jag varit idag... trött & konstant hungrig... har blivit endel pannkakor & smörgåsar så nu mår jag nästan lite illa.... läste på en mammasight att det nu är dags för kolhydratladdning, något jag ska försöka att inte ta fasta på för jag vet hur mycket vikten kan springa iväg på slutet, sista veckan med Sixten gick jag upp 3kg & blev nästan osams med sköterskan på Mvc för jag hävdade bestämt att det inte kunde stämma o att det var fel på vågen... hon sa lite nöjt ( tyckte jag full av hormoner o känslig som en jag vet inte vad....) att - de ä la klart att de stämmer änna, vänta du än vecka till skka du se, det går opp i slutet....Jaja vi får se... jag behöver ju inte utmana ödet, bada i vassen får jag gör ändå, måste säga att Sigge var bättre planerad... nejå.. jag skoja, maj kommer bli helt perfekt... först & främst så är det Vår o Sigge kan hålla sig frisk bättre & sen är det skönt att M kommer vara hemma under sin semester, förmodligen i juli & den tiden emellan pappadagar & sem är det säkert någon som kan hjälpa mig om det blir jobbigt... Gm´s, farmor eller Sis som har sommarlov då, jag tror att det blir helt suveränt!

Åå det är så skönt att vi ska flytta hem!!
Saknar redan syster m familj! även om de är lite tråkiga o somnar tidigt.... :-)

Det är inte bara jag som är trött idag... Siggi har lekt så det räcker ett bra tag framöver...
( Iaf tills påsk när det blir kusiner/faster/hund träff i Härnösand! Gud, han kommer vara i sitt esse!....)

Syrran kommer bli glad för den fina bilden!

Puss & go´natt!


Dagen idag!


Möttes upp på stan, lite senare än tänkt från början men jag tror att de hade överseende med det....
17 grader & strålande sol så vi gick mest runt ute & njöt våren, var bara inne en snabbis på Grandmas
& shoppade en liten present o en kudde.... man kan aldrig få för många kuddar...
.
Väl hemma blev det Lek, lek & Lek..... Sigge älskar sin kusin!

Supermysig dag! Nu nattas Calle men jag gissar att de sover alla 3.... verkar så...

de brukar ju vara ganska trötta.... ( bild fr maj-07)

Tack mormor & morfar för påskägg, tröjan får testas imorgon!

Puss & godnatt!
( känner mig inte alls så stor som jag ser ut.... men tjock är jag, grymt tjock....)

Strålande sol!


Här lyser solen & vi ska snart bege oss in till stan för att möta upp
Sis med familj! Äntligen en dag på stan utan sjukdom i sikte!
Härlig lördag!

Hoppas!


Tylösand Juli-07
Efter en mycket grå dag ser det faktiskt väldigt ljust ut! 
Håll tummarna! Nattinatti!

Fina fredag!


Här vaknade vi till en dimmig & GRÅ fredag! så vad ska man hitta på idag?
Imorgon kommer syrran, Stefan & Carl hit, ska bli så mysigt!

Tacksam!!


Besöket hos tandläkaren tog 1 1/2 timme! När Marcus kom & hämtade mig för att skjutsa hem mig & Sigge för att sen åka tillbaks till jobbet hade jag så ont så jag trodde verkligen att jag skulle dö... så det blev inget jobb för honom utan han fick fortsätta städningen härhemma o jag la mig i soffan med en filt över huvudet o bad till gud...
tror inte att jag haft så ont sens jag cyklade in i den där lyktstolpen & bröt nyckelbenet för 15 år sen... & det enda smärtstillande man kan ta är ju Alvedon som inte hjälper minsta lilla..

Men nu känns det jättebra!! hoppas att det håller sig så, jag är så grymt tacksam o förvånad över att det gick över så fort, tandläkaren sa att det troligen skulle ta ett par dagar & att jag ev skulle behöva penicillin men det verkar ju som det är bra nu, hoppas jag! Jag njuter!! Fast så fort Grodan är ute ut magen måste jag gå & göra om det ordentligt...

Tur att Sigge är så liten så han inte märkte att jag grinade som ett barn, kan aldrig minnas att mamma nånsin grinat framför mig när jag var liten ( förutom när hon kom hem från julshopping i Sthlm & hade blivit robbad på t-banan) då grät hon & jag blev helt ifrån mig... men aldrig för att hon haft ont nånstans, shit, jag måste träna på att inte grina snart är han ju stor så han förstår...
Nattinatti!
( Sigge sover inte ikväll heller... men jag är för upptagen med att vara nöjd över att det inte ilar & värker i hela huvudet så jag orkar inte lägga energi på det....)


Sunny morning!


Ännu en solig morgon! Här städas det & gungas gunghäst till Winnerbäck på högsta
 volym "å allting ja allt är nästan perfekt! allting ja allt är nästan perfekt" (Sjunger Lasse! å så känns det faktiskt)
Tillomed tandvärken är bättre, men inatt vaknade jag 100ggr, var det inte kramp i benet så var det
tandvärk, konstigt att det kommer o går såhär, men det ska bli skönt & göra något åt det...
O det kommer säkert bli väldigt dyrt har jag en känsla av...

Lilla jag vägrar sova.. ikväll igen... Puh...


Vi kämpar på... trodde det skulle gå enklare & enklare... läste det någonstans....
Sigge vägra sova ikväll med å jag har sån tandvärk så jag tror att jag dör, lyckades
få en akuttid hos tandläkaren imorgon lunch & detta är första gången nånsin som jag bara längtar efter
att få gå till dit... -snällllllaaa draaa ut den!!

April, nu är det VÅR!


Var över hos Zara & Leon på eftermiddagsfika, vi åt smarrig persikopaj i solen!
Mysigt!


Härligt!


Vilket väder!
kom just hem från den soligaste & varmaste promenaden hittills iår!
Helt underbart, blev genomsvettig! det gick ganska tungt i uppförsbackarna med
10kg Sigge, 12kg vagn, typ 5kg mjölk, fil frukt etc & 13 kilo mage.... konstigt egentligen
att det inte var tyngre.... Fick med mig en julskinka hem från affären, påskskinka kanske det var förresten, julskinka, påskskinka... det var iaf ljuvligt gott med skinkmackor & kaffe till lunch!

April!


Härligt nu är det april! Här lyser solen, himlen är klarblå & Lillis nybadad!
Igår somnade han tillslut i sin säng, Vi klarade det! det tog "bara" 1timme & 40 min...
Den pojken har en vilja av stål & jag anar att dusterna kommer bli många.
Ibland är det inte bara bra att jag & Marcus är så lika till sättet som vi är.
Båda lika envisa o tjuriga när vi inte får som vi vill, så det är inte så konstigt att han är likadan..

RSS 2.0