Dagar som går...






Helgen som gick spenderades med en solig lördag på stan & dop för lilla C-A på söndagen...
(Bilder lånade av sis då min kamera var urladdad...)

Hej tisdag! Gud, med risk för att vara tjatig men går inte dagarna & veckorna skrämmande fort? för att inte tala om helgerna, man hinner knappt ta fram fredagsmyset förrän man letar film att hyra på söndagskvällen..
men jag ska inte klaga, alla dagar är bra dagar. Kikade bara in en snabbis för en kort uppdatering men nu måste jag läsa ikapp lite, KRAM!

Välkommen lördag!


Det är inte helt fel att ha en kusin som är världens duktigaste fotograf, igårkväll fann jag ännu fler bilder som jag vill framkalla & rama in... tips: strunta i tråkiga porträttbilder på förskolan, låt Viktor göra jobbet istället!
 http://lonnbring.tumblr.com/

Godmorgon Lördag! Vällingtime. Pigga grabbar. Här ska jag fixas lite på tomten och sedan blir det nog en dag på stan. Spanade in fina hortensior igår på min väg hem genom stan men de var för stora för att jag skulle få med dem, men idag blir de nog ett par, frågan är bara vilken färg, rosa eller vita?
Njut lördagen! Kram

Nu tar jag helg!


Nu packar jag ihop och tar helg!

Fredagen är här, är det inte ljuvligt? har haft en riktigt rolig vecka då jag lärt mig massor, träffat massor härliga människor & framförallt känt på studentlivet från andra sidan än den jag är van vid.
Jag är mer än nöjd måste jag säga, är SÅ glad att jag äntligen kommit igång & det passar mig riktigt bra att plugga nu. Efter mycket läsande och en sisådär 10 mil på cykeln denna vecka är jag väl värd ett stort glas vin & pizzan som är på ingång...
Önskar en härlig helg!
KRAM

Godmorgon torsdag!


Tidig morgon. A skriker för att han vill se tv uppe, S tjatar om att jag ska tejpa ett Starwarssvärd av toarullar... en dusch och lite kaffe så ska man nog bli människa idag med, Ha en bra dag! Snart är det helg!

Vardagen är här







A åt branflakes & S bakade kaka med sin far här igårkväll, finingarna

Hej onsdag! Nu rullar det på. Skolan har dragit igång för fullt och redan på måndag ska första uppgiften lämnas in.
Idag väntar en föreläsning på stan och sedan hemmaplugg hela dagen, det är verkligen riktigt roligt och jag känner mig supermotiverad... förstår inte varför jag inte gjort detta tidigare? Nu måste jag sätta fart här, puss & kram & ha en härlig dag!

Sensommarbesök


Norrlandsbesök en grymt vacker lördagskväll

pojkarna fick varsin fin tröja

Linköping från bryggan





Svärmor lyckades få med sig denna som jag förälskat mig i på Öland!

Förra helgen byttes Norrlänningarna ut mot Stockholmare
Drakflygning,

Stadsfest med ballonger som blåste iväg femtielva ggr ( jag är imponerad över folks enorma hjälpsamhet med att fånga barns bortblåsta ballonger, jag vet inte hur många killar som helt galet ställde upp och jagade... )

Årets första kräftor!

snygg & svår


Älskar spontanbesök. Igår kom grannen över på en eftermiddagsfika, Julia på en kvällsfika & kors i taket, vid 18:00-tiden körde grävarn igång på baksidan... Det växer fram något som i storlek liknar en fotbollsplan, hjälp! har lovat M att jag aldrig ska klaga över att klippa den, behövde ju en orsak till att jag köpte ett par stövlar för 800:- ( på rea.....) men som sagt, när vi äntligen får gräs ska jag klippa med glädje!

Godmorgon fredag!
Nu är jag här igen. Lite ful & tråkig är ju den här sidan men ack så lätt att förstå sig på. När det gäller bloggande ska det gå lätt och snabbt. Då får det väl vara lite halvfult. Det är det värt. Jag är bekväm, mycket bekväm i det avseendet. Så hej igen å gla fredag på er! Kram

Ny adress!

Dags för en förändring, fortsätt gärna följa mig här: http://saramartha.tumblr.com/
Kram på er!

Onsdagen i bilder


Lugn barnfri förmiddag med höstigt morgonbad, storstädning på övervåningen, blocketförsäljning och garderobsplanering för grabbarna inför hösten.. tre timmar går fort, men det var två lyckliga pojkar som jag hämtade hem från dagis efter lunch



En mindre lycklig mamma ägnade två timmar åt att skrubba dem rena efter att de gått loss med någon konstig färg de hittat i syssling Theos garderob. Jag säger bara tack käre gode gud att jag kunde återställa hans rum med disksvamp och idogt gnuggande.... Allt som behövdes för att åstadkomma ett fullkomligt färgkaos var två minuters ensamlek på övervåningen.. borde fångat det på bild men jag var bara lite för stressad, där stod vi å hjälptes åt att få bort all färg och Julia gnuggade på i sina nystrykna vita linnebyxor... killar, killar, killar.... man hinner ju inte bli uttråkad eller rastlös precis

Lagom till middag delade vi på grabbarna och S fick följa med på tjejträff

Jag & syster

Värdinnan i sitt fina kök, jag älskar hennes radhus, det är hur mysigt som helst



Så många fina hörn  








Skaldjurpasta och sen god paj till dessert, jag älskar gräddskålen, den är bara så fin!
Tack tjejer för en mysig kväll!

Godmorgon onsdag!


Morgonpigga dagiskillar

Efter en dag på förskolan igår då de inte brydde sig särskilt mycket om mig ska de idag få vara själva.
Jag tror att både de och jag tycker att det ska bli lite skönt. Vi tre har ju i princip suttit ihop sedan i april.
Jag har en lång lista på saker ( ja, Sara, listor är det bästa :-) som jag vill göra när jag får en stund för mig själv. Till dem hör bla. att måla klart garaget, öppna mina skolböcker & läsa lite, springa en sväng och testa nya appen, storstäda badrummen, städa kylen, baka skorpor, åka till Ikea, måla hyllor osv... 
Börjar med en springsväng och morgondopp så får vi se sen, bättre sätt att börja en dag än så finns ju faktiskt inte.
Får en känsla av att den här förmiddagen kommer flyga iväg.
Onsdagskram!

Nionde augusti 2011


Hjäääälp mamma jag sitter fast...

Ajajjjjaj


Haha, skoja bara...
Fick ett meddelande från M då han låg i solen och gonade sig på en segelbåt förra veckan. Jag svarade med
en av dessa bilder och texten: "S sitter fast, har försökt allt men nu tar vi bussen till sjukan..."
Gissa vem som blev lite stressad och slängde sig på telefonen och yrade något om grannens plåtsax :-)

Hej tisdag!
Här dricker vi välling och kaffe och förbereder oss ska strax till förskolan. S är på världens bästa humör och tyckte att gårdagen var super. Min känsla är också väldigt bra. Idag ska vi till S:s förtjusning stanna över lunch.
Vad vi hittar på i em har jag inte riktigt funderat ut men idag känner jag mig återställd efetr helgen, tänk att det ska ta så långt tid, jag avskyr att vara sådär seg så nu känner jag mig pigg som en mört.

Önskar dig en skön augusti tisdag!
 Btw, grävarn dök inte upp igår heller... inte helt oväntat men när man verkligen har en överenskommelse så går man ju ändå och väntar på den där stollen...

KRAM

Godmorgon nya vecka!


Efter flera olika tyger ha jag fastnat för turkosrutigt...

Godmorgon måndag! Solen lyser & idag hoppas vi att grävgubben kommer... snälla....
Fast varför skullle han när han inte hållit något annat han lovat senaste halvåret, men vi slutar aldrig hoppas..

 Idag väntar inskolning på nya förskolan vilket ska bli spännande, S säger att han inte vill men han är alltid lite nervös innan något nytt vi ska göra, det blir säkert jättebra.
Njut solen! kramkram

Summer 2011 Wedding Garden Party på Nitis



Finaste brudparet, tyvärr glömde jag min kamera hemma så bilderna blev inte de finaste.

Blev kär i Annas klänning, Så fin!

Goaste Kalmar-kussen

Aggan & sötis C-A

Partaj på G!

Vilken härlig trädgårdsfest, en riktigt fin sommarkväll med Italiensk buffé, tält, lekar, tårtor, tjänstefolk, vinprovning & en massa roliga vänner. Detta blir grymt svårt att leva upp till, vi får nog vänta några år till med vår...
Tack syster & Steff för en riktigt lyckad tillställning!

Att få inblick i en annan värld



Igårkväll kom kusin Julia över och käkade middag med oss.
Intressant till tusen att höra hur saker och ting ter sig i en annan del av världen, och mycket skönt att för en stund få lite perspektiv på saker. Jag struntar gärna i att uppleva allt själv men älskar att höra det berättas.
Skulle verkligen vilja åka till Colombia och hälsa på, det verkar vara ett grymt häftigt land sjudande av liv, massor människor och salsa. Av det hon berättar så kan jag verkligen förstå att hon vill tillbaka, och jag ser det inte som att jag förlorar en kusin utan som om man har en vän ute i världen som jag kan lära mig mycket av, eftersom jag på bara en kväll lärt mig mer än på flera geografilektioner. Gud vad mycket kunskap den människan har, sånt här ger mig verkligen motivation till studier, jag bara suktar efter att lära mig massor och tänka nya tankar!

Nu: ska ta min stora Dora-fantast och stoppa honom i vagnen för en morgonpromis innan han springer upp och väcker de andra sjusovarna, sen morgondopp följt av gofrukost, yummie!
Har en grymt skön träningsvärk i kroppen efter 7,2 tur igår, nu jäklar ska jag komma igång igen, det är ju så otroligt skönt, att springa med "sommar" i öronen kan verkligen rekommenderas. Alice Bah Kunkes och Olof Wretling var ju suveräna!
Njut lördagen! Stor kram


Fredagsfika?








Älskar roliga, originella böcker som den här. Söt som en karamell. Har dock inte provat någon av dem ännu, verkar lite i svåraste laget, men vem vet, kanske till fredagsfikat?

Godmorgon fredag! Sista riktigt lediga veckan går mot helg & det ska bli skönt med helg. Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på, att bada är ju skönt men idag är jag sugen på något annat, vi får se. A sover fortfarande, S kollar tv & jag måste få ihop kläder för imorgon...
Önskar dig en härlig fredag!
KRAM

Godmorgon torsdag!




Det går framåt i min klädkammare, snart klart! har dock inte bestämt mig om färg på galgarna än men det lutar åt vita..eller jag menar i mitt dressing-room :-) med lite vilja och några kilos viktnedgång så kanske jag får plats att dressa mig därinne.. funderar på om det är lönt att försöka få plats med en spegel men det kan vara väl optimistiskt. Jag är nöjd iallafall, så här stort utrymme har mina älskade blusar. sjalar, skärp och kavajer aldrig haft. Jeansen är just nu inte älskade men jag hoppas det kan bli för jag har inte råd att byta ut dem, har ni tänkt på hur många tusenlappar den där byxhögen egentligen är värd? Näe, snart syr jag mina egna kläder, av tyg från rean på Åhlens... eller förresten, jag kan ju spara ihop till en pluggoverall, sen kan jag ju bo i den i fyra år, snacka om att spara in pengar...

Här sover A sin skönhetssömn, S pratar högt med Dora, M blev hämtad av jobbarkompis för en heldag i hans segelbåt ( näe jag ä inte bitter)  å jag dricker ljummet termoskaffe.
Solen strålar redan så med undantag för en sväng till Maxi & hyllshoppande på Ikea så blir det stranden idag igen, förhoppningsvis med mysigt sällskap o bebismys.
Ha en skön torsdag!
 KRAMS

Ännu en varm augustidag!




Lilla A under min nymålade klocka, jag är riktigt nöjd. Just nu målas det i tid o otid härhemma, ikväll måste klädkammaren strykas ett varv till, borde gjort det igår men en joggingtur ( den absolut skönaste hitills iår!)
och busskortsletande tog över kvällsbestyren. Varje år när man börjar kunna ana att hösten är på ingång kliar det i hela mig och jag bara grejar, planerar och gör om 24/7, helt underbart att ha ett hus då, jag bara älskar det!

Det verkar bli en härligt het dag idag med så vi packar ihop oss och drar till sjön,
först ska vi bara invänta kussarna, Njut sommaren!

Godmorgon varma tisdag!



Min fina Myrsene som jag fick av faster och farbror för två år sedan, måste vara den enda växtlighet som levt så länge i mitt hus, det tar sig. Snäckor från Tylösand & kruka från lilla rosa huset i Köpingsvik.

Godmorgon tisdag! Gud så VARMT det var inatt. Jag brukar verkligen inte vakna av sånt men inatt.... puh, svetten rann och ungarna skrek. Sen verkar det som jag fått tillbaka min pollenallergi, ögon och hals är inte alls hundra men vad sjutton är det för pollen nu, algblomningen i sjön som satt sig i ögonen? Trots detta är sommaren UNDERBAR och jag njuter varje dag. Idag ska jag skjutsa pojkarna till kusinerna för att jag ska gå till deras nya förskola ( se där ja, förskola säger man när man snart ska läsa sig in i skolvärlden, dagis är absolut förbjudet :-)
Sen måste jag fixa färdigt i min klädkammare, kan inte bestämma mig om jag ska måla alla galgar vita eller svarta... hmmm, å så måste jag köpa ramar, fick hem förstoringar på fina sommarbilder igår och de är jag så sugen på att få upp på någon bra vägg som fortfarande gapar vit.
Puss & Kram & ha en skön tisdag!

summerpics


Goa kussar på årlig utflykt till Vadstena





What the hell is this :-)? Någon form av trans-riddare??

Att sitta still är något nytt för storebror Mattsson

Good lurre på Rådhuskällaren

Jernevid badet, det är hemma det, tänk vad mycket roligt vi haft här, plaskande, simmande, Trackslyssnandes och fikandes i timmar med kussarna varje sommar

Í lördags hände något stort. Helt plötsligt ville A ha kalsong och gå på pottan.
Nu har vi gått tre dagar utan blöja och det går finfint... det är ju väldigt enkelt när man går hemma och det är varmt så jag hoppas att det kommer fortsätta att gå fint även när det är dags för inskolning nästa vecka.
Man får inte glömma bort att tjata. Är du bajsis? behöver du kissa? hör jag mig själv säga en miljon ggr per dag.
Det har gått lite långt när man säger bajsis på fullaste allvar..
Imorgon ska vi åka och köpa kalsonger har jag lovat. Superman. När det gäller kalsipper får de välja precis vilka de vill, hur ohyggligt fula de än är. Visst är jag snäll?
Dagen idag har bjudit på världens finaste väder, morgonbad med grannar (tack Isabellas mamma för att du hjälpte mig leta efter min borttappade husnyckel som tillslut efter en sisådär 45 minuter visade sig ligga under Axels sko på bryggan) och eftermiddagsbad/grillhäng på Tomatvägen. sjukt kul. Nu ska jag krypa i säng tidigare än vanligt. Att sova 01.30-06.30 är inget som funkar i längden.
Puss & Kram & go´natt!

RSS 2.0