Midsommar i Norrland

Så blev det midsommar i år igen. Nio timmar i bilen till Härnösand för midsommarfirande med Mattssonsläkten.
Jättemysigt, pojkarna lekte för fullt hela tiden. Harry har ju både gräsmatta och studsmatta vilket är rätt populärt..
Helgen avslutades med fint bröllop där kusten är som vackrast. Tyvärr började ösregnet strax innan vigseln men det betyder väl tur, gör det inte?
















Junikalas





Så firade vi systers 32-årsdag med Italiensk pasta & god tårta.
Härligt att bli serverad god mat och att kunna sätta sig i soffan med en tidning. Efter ännu en dag i trotsets tecken ( säger det igen, sorry Jenny för eftermiddagen, undrar om vi vågar hyra den där husvagnen, det kanske inte är något kvar av den efter en vecka :-) ) var kvällen ljuvlig...
Midsommarkram!

21 juni - försommarväder & Tinnispremiär






Två bussälskande killar. Allt från gubben som kör till huruvida man måste var tyst på bussen diskuteras...
Jag sitter bara mittemot och lyssnar. Det var inte länge sen som jag och M såg framför oss hur häftigt det skulle bli när de kunde prata med varandra. Nu gör de inte annat. Det är stort.

Något direkt badväder var det väl inte. 28 grader i vattnet som väl är och det gillade grabbsen. S så mycket så att han hoppade i med kläderna på precis när vi skulle gå därifrån. Jag hade inget ombyte med mig så det blev att ringa Marcus och få skjuts hem... Galning. -Näe mamma, jag vet faktiskt inte varför jag gjorde så, men jag vill inte åka hem, jag vill haaaa kooorv! ( jag hade lovat dem korv på stan för vi skulle göra lite ärenden, men det gick ju inte med en naken liten kille...)

Grattis syster! (och morfar på din namnsdag!)


Måndag 20/6




Knäckebrödsfrukost, besök på nya dagiset, eftermiddagsfika, jobbsamtal, blomshopping, bröllopspresentletning, talskrivande & sedvanlig kvällspromenix med P3dokumentär..
Måndagen i en liten ask.

Junilördag på landet











Underbara pioner, jag ska hela trädgården full sedan när vi kommer så långt...
just nu väntar vi fortfarande på grävarn och M sliter sitt hår. Varje kväll.
I helgen skulle han ha varit här. Och veckan innan det och helgen innan det....
Det är bara att inse att det nog inte blir något gräs i sommar iallafall...




Trots att det kivas heeela tiden kan dessa två inte vara längre än fem centimeter ifrån varandra.
De sitter nästan ihop, klart det bråkas då...

Ibland tar man ut sin frustration genom att bita av morfar tån...


Fredag i juni


På förmiddagen kom Sara & Amelie förbi en sväng. Det blir alldeles för sällan. Nu har vi helt plötsligt stora treåringar. Mina var galna efter en natt med väldigt lite sömn och visade inte sina bästa sidor. Hmm, det är inte bara lätt att barnen blir större, bara att vänja sig och försöka göra det bästa man kan. Good enough, som världens bästa psykologilärare alltid tjatade om. Jag tror på det, annars blir man lätt galen :-)
Men som sagt, det är inte alltid man skiner av stolthet. Treårstrots till tusen.



Urtypen för fredagsmiddag här hemma. Grillat och sallad. Såhär i början av sommaren finns det ju inget godare...
Kram!

Tisdag 14 juni


-Vi vill åka skätbord, nuuuuu!!
Så låter det här hemma om morgnarna sedan i lördags då vildarna efter en veckas tjat fick sin far att åka till leksaksaffären... Att det skulle vara svårt kom som en liten chock för dem....
Nu ska vi ut på vår vanliga 8.30 promenix, önskar en härlig tisdag!
KRAM

Fredag 10 juni


Som vanligt, tiden flyger. Härligt soliga dagar med många bad och promenader.
Jag njuter allt jag kan av vår första sommar här i huset. Kunde aldrig någonsin tänka mig att jag skulle trivas så fantastiskt bra. Vintern var härlig men sommaren är bara oslagbar. Just nu målar jag för fullt. Garage och hus ska bli vitt ( vitare) och arbetsrummet/tv-rummet nere ska äntligen bli klart. Jag har bilden framför mig, nu återstår bara mycket färg, mörka trämöbler ska bli svarta och nya gardiner ska sys när jag hittar tyget jag ser framför mig. Hmm, inget som blir klart på en kvart men jag har ju sommaren på mig.
Annars har jag fyllt huset ganska bra. Några vändor till landet och jag får inte in mer nu. Det tar ett tag att bo in sig och känna in stilen men nu tycker jag faktiskt att allt börjar sätta sig. Jag är nöjd med nästan alla rum, lite småjusteringar bara (läs, lampor som skall bytas ut :-).....
Nu väntar jag på mannen som nog kommer med nästa buss och sen ser jag fram emot ett glas rött, lite oliver och en skön helg! KRAM


RSS 2.0