Lill-prinsens 1-årskalas!


Mmmm tårta!

1 år & stor nog att byta ut barnstolen till korgstol med de stora killarna...

Såå fiint!

"men mormor, sluta muppa dej"

Sis & Culan

Världens bästa papppi! ( gud vad jag saknar Mia o Klara!)

Måste ju sno bilder från sis annars får man ju aldrig med sig själv och det kan ju vara roligt om tjugo år )

Coola födelsedagskläder från farmor & farfar inhandlade i Kalmar, Jag älskar marinblått! 

Bästa Viktor!

Lite bilder från söndagens släktkalas. Med lite manfall fick alla nästan plats men lite trångt blir det allt.
Det ska bli ganska skönt med mer yta speciellt vid såna här tillställningar.
Tack alla för att ni kom! Axel fick en hel sommargarderob och mer därtill.
Nu sussar de sött & jag ska lägga mig och läsa, fick en bok i brevlådan idag men den verkar grymt otäck så jag får se om jag vågar... puss o kram o godnatt ljumma tisdag!

Kusindagar! (å livet på landet)




Torsdagen spenderades på landet med Calle-kula & Lillan.
Inget fint väder men bara man har bra kläder ( och en far som offrar sig att vara ute och leka...)
så går det så bra så...

Igår hälsade vi på barnens Norrlands-kusiner med föräldrar & morföräldrar i deras sommarstuga som ligger väldigt nära oss med våra mått mätt. Hur mysigt som helst!

Storkusin Olle åker bil med en mycket imponerad Sixten

Jägarna?



Ellen & Sigge


Stickan lär A allt han kan :-)



Morfar rastar pojkarna på morgonkvisten. ( Näe, vi har inga grannar...han går i sin Marockanska klänning förjämnan, snart börjar väl S tjata om att han vill ha en likadan, jag kanske borde sy upp ett gäng)

Nu är vi hemma igen efter några sköna lediga dagar i skogen. Var tvungen att hitta en ny dator efter en liten rödvinsincident i onsdags och så blev det en sväng på stan och i Trädgårdsföreningen i den underbara solen.
Lite grillning på kvällen och pojkarna i säng tidigt. A är hostig som bara den och jag med så det är snart läggdags för mig med. M åkte in till några kompisar en sväng så jag har roat mig själv. Lär känna nya datorn och sett över garderoben. En sorglig syn. 
Näe, imorgon är det 1-års kalas så nu ska jag ta en Ipren mot huvudvärken och gå å sova...
Kram! 

Onsdag




Solig onsdagsmorgon och prinsessan Sixten sover djup febersömn.
När han har på sig "frottéklänningen" ovan efter bad vill han ha mina klackskor till och så är han pjinsessa, lilla pjinsessan. Mitt sämsta barnprogram för övrigt... melodin etsar sig fast i huvudet resten av dagen..
Synd bara att han har så små fötter för skorna skulle behöva bli lite bekvämare innan det är dags att använda dem p bröllop om två veckor...  Nu är dt kaffedags, ha en skön onsdag, snart är det härlig lååånghelg!

Födelsedagen!


Firades med marängswisstårta & feber. Sötisen har inte haft den bästa av födelsedagar, febrig och hostig är han stackarn. Den andra är likadan. Två hängiga små pojkar. Nu vaknar de om varandra och gnyr. Denna envisa hosta.

Paket? vad ska jag göra med de? medans han funderade hoppade brorsan fram och hjälpte till.

Siggan i sötaste tightsen.

Sigge hade tur och fick oxå paket, sina första par kallingar.

Så fiint!

Laddar för en natt utan så mycket sömn så det är väl bäst att krypa i säng...
Natti!

11 Maj


Nu har vi en 1-åring i familjen!

Vaknade upp till en lika solig morgon som idag för ett år sedan.
Klockan 07 var vi på plats på NÄL och strax före 11 på förmiddagen var han hos oss.
Lilla gubben, känns som igår samtidigt som det känns länge sen...
Nu ska vi göra oss klara här och ta tag i dagen!

Godmiddag nya vecka!






Pappa upp i dagen. Speciellt med den här minen. Det var den som fick mig på fall i Göteborgsnatten.
Imorgon fyller vår lilla flirtis 1 År!

Här är det måndagskaos som vanligt. Vildarna är lika vilda som vanligt plus att S har någon konstig hosta som resulterar i små slemhögar lite här o var i lägenheten. Vi halkar runt som bambisar.
Till min stora lättnad är farmor C påväg hit i sin lilla blåa bil för att leka lite med les gangsters & ikväll blir det en sväng bort till syster, känner inte för att stå och frysa när M spelar fotboll så det känns som en perfekt sak att göra istället när vi ändå är precis i närheten. Nu måste jag sanera lite så inte farmor druttar omkull..
Kram

Back from the Island




















Solen & vindarnas ö har i några dagar varit regnet, kylan och vindarnas ö.
Inte någon gång under våra majdagar tidigare har vi haft så lite sol och så kallt.
Inget glassväder alls att tala om, bara S som åt piggelin i kylan men det gör ju han å andra sidan även i bistraste vintern. Skönt var det ändå. Miljöombyte är aldrig fel och Öland är en underbar ö...

Tisdag


Saknar min bugga - världens bästa vagn!

Sigge "lastbilschaffisen" Mattsson tar sig en kopp svartguld på trappen

"Do u live in the fifties?" ja, det verkar inte bättre. Nerosarna de lever på 2010-talet de...

Dagens mission: leta upp bilfirma, städning & kusselek.
Resultat: Jorå, tillbaka med bilen för inlämning imorgon, skinande lägenhet & glada barn samt en avundsjuk jag på att syster har en riktig cleaner till man. Nytt mål: att ta en bild som den ovan fast med utbytt make. Wish me luck! :-) Nu ska jag inte göra ett dugg mer idag. Puss & kram!

Måndag 3 maj





Idag har vi vinkat av grannarna som städade ur sin lägenhet för nytt liv i Finland
spännande för dem. Trist för oss. Sixten & deras jämngamla pojke hann bli riktiga polare under senaste halvåret.
Två grabs av samma skrot o korn. Slog den ena så slog den andra tillbaks, inget lip och grin. Skönt för oss mammor. Han kommer bli så besviken när det går upp för honom att det nu bor två pensionärer hemma hos Onni och att hans bästa cykelkompis är långt långt bort :-(
Utan både bil och vagn kan väl dagen sammanfattas som sådär, en kvällstur till tröttis-kusse & spel på stor fotbollsplan efter storförlust för lilla pappsen gjorde pojkarnas dag lite mindre trist, å vad är väl mer VÅR än fotbollsplaner som precis blivit gröna & ett myller av galningar som jagar en boll i kvällssolen? Underbart, fick mig att minnas hur vi stod och frös på Heden när det var korppremiär för Johan. Jenny hade med sig kaffe i termos.
En gång hade hon plastmuggar med sig men bad om ursäkt för att hon inte mindes vilken hon gjort sitt gravtest i... :-) Jag och Carro satte kaffet i halsen :-) saknar att hänga, fika och bara skvallra, det blir alldeles för sällan nu förtiden men man har ju verkligen inte mycket tid över när man har småbarn, det är ju verkligen så att man får prioritera något så grymt hela tiden...
Puss, kram & go´natt, imorgon blir en bra dag.

After helg


Nu är det maj! kan man tänka sig, snart fyller lilleman 1 år!

Det känns helt overkligt hur fort Axels första år har gått.
Dagarna försvinner lika fort som vanligt och en kort summering av tiden sen sist innefattar bucklig bil & halvdag på akuten ( det var INTE mitt fel, jag stod helt stilla och blev påkörd bakifrån vid ett rödljus)
komiskt nästan, jag vet, med tanke på hur länge jag haft mitt körkort. Som tur verkar alla fyra som vanligt och jag hoppas det förblir så å att ingen värk dyker upp i varken nacke eller rygg. Min första tanke vid knycken var på vännen Cathrine och hur hon har det med smärtan så jag blev livrädd. Riktigt livrädd.
Det kunde gått så himla illa så jag är bara så tacksam att han inte körde fortare än han gjorde.

I fredags hälsade jag och pojkarna på hos Angelica och Agnes, jättekul att äntligen få se deras "nya hus" det var ju bara fyra år sedan det blev klart :-) Jättemysigt!

Valborgsfirandet blev en lugn middag hemma med boysen och en promis bort till brasan som aldrig tändes så vi köpte kaffe, tröttnade och gick hem.

I lördagsmorse åkte vi ut till landet där Sigge trivs som fisken, går o går o går och styr och ställer, höjden är att åka tjaktor med moffa :-) Jag städade ur Stefansgården och det blev riktigt mysigt. Skönt att ha ett eget litet hus.
I sommar åker vitfärgen fram & nästa gång vi åker ut ska frön sås och blommor planteras.

Imorgon är det ny vecka och pust och stön men skönt att deklarationen är gjord.
Veckans mission blir att knyckla ut dubbelvagnen på ngt annat sätt än genom bakluckan samt att ha en hel bil att åka i till Öland, det är tur att man alltid har något att styra med.
Puss & Kram och HAPPY maj!
Jo just det, servat med carbonara till  Anders Svensson och hans Elfsborg innan ÅFF möte har jag ju också hunnit med, han verkar precis lika snäll och ödmjuk som han ser ut... det du sis, nu blir du avis va?

RSS 2.0